top of page

3 tips om een CV perfect te maken

Je CV perfect maken zorgt voor een optimale binnenkomer bij het solliciteren. Een eerste indruk is vaak doorslaggevend. Zorg er daarom voor dat je curriculum vitae werkelijk piekfijn in orde is. Bijvoorbeeld door hierbij de volgende tips toe te passen:#1: Maak je CV overzichtelijk

Gebruik een tool voor een professionele indeling met tussenkopjes, vakjes, etc. Via google vind je tal van Online CV tools. Deze tools helpen om het CV overzichtelijk en makkelijk leesbaar te maken.

· CVster.nl via https://cvster.nl/

· Resume.io via https://resume.io/


Deze bovenstaande sites lijken enorm veel op elkaar en bieden ook allemaal goede templates die je kunnen helpen jouw profiel uniek te maken.


#2: Schrijf een overtuigende, krachtige profielschets

Wat maakt jou op een positieve manier uniek? Wat zeggen vrienden, familie en kennissen over jou? Ben jij diegene die de sfeer maakt in de groep, ben je punctueel of serieus in wat je doet. Is Flexibiliteit meer jouw ding en ben jij een ondernemend typje? Echt iedereen is uniek.


Randstad heeft de persoonlijkheidstest, waardoor je er makkelijk achter komt waar je goed in bent. Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe pas je goed in een team.#3: Benoem je relevante ervaring

Vaak schrijven sollicitanten alle werkervaringen op het cv, maar vooral relevante ervaring is heilig. Potentiële werkgevers vinden het erg prettig wanneer de juiste termen in een CV staan. Heb jij nog die krantenwijk, supermarktbaan of baan waarin je flyert in de winkelstraat op jouw CV staan. Haal ze weg, tenzij je uiteraard op zoek bent naar een functie als krantenwijkbezorger, supermarktmedewerker of promotieteam-medewerker. :


Zet jouw CV ook altijd in omgekeerd chronologische volgorde. Dus van je meest recente functie, naar de functie die je als eerste hebt gedaan. Is deze eerste functie NIET relevant? Haal hem dan weg! Zo houd jij je CV clean en makkelijk leesbaar!


Veel succes

Groetjes Djai

56 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page