top of page

Berichtenstorm in November

Vorige maand heb ik een overzicht samengesteld van enkele benaderingen van recruiters die mij interesseerden voor een rol als recruiter. Vanwege de enthousiaste respons heb ik besloten deze berichten opnieuw te delen, maar dan gericht op november! Toch wil ik het deze keer iets anders aanpakken.

Afgelopen maand is het aantal berichten in mijn inbox aanzienlijk toegenomen. Ik ontving maar liefst 20 berichten van enthousiaste recruiters tot nu toe in november.

Laten we eens kijken? Deze keer heb ik ook aangegeven wat ik anders zou doen en hoe ik het zou verwoorden. Ik ben benieuwd of jullie het met mijn inzichten eens zijn.
Hieronder 3 berichtjes van recruiters:

1. Creatieve benadering:

Ik zou zelf een meer ingetogen benadering zonder overdreven termen zoals "geweldige kans" benoemen. Mijn voorkeur gaat eerder uit naar een benadering zoals: "Wellicht is dit interessant voor jou?" Het direct sturen op een gesprek vind ik te voorbarig en snel. Mijn voorstel zou zijn om af te sluiten met: "Is dit wellicht interessant voor jou?"


2. Persoonlijke touch ontbreekt:

Naast het noemen van mijn naam ontbreekt het hier aan persoonlijke informatie! Ik geef de voorkeur aan het benoemen van iemands werkervaring, bijvoorbeeld waar iemand momenteel werkt zoals bij Djai Recruitment. Een meer persoonlijke benadering zou zijn: "Via LinkedIn ben ik op jouw profiel gekomen en zie ik dat je momenteel als Recruiter bij Djai Recruitment werkzaam bent. Wellicht interessant voor jou?"
3. Informatief en positief

Dit bericht spreekt mij aan vanwege de hoeveelheid relevante informatie die aansluit bij mijn profiel. Het vermelden van een salarisindicatie is positief, omdat het direct duidelijkheid geeft. Het noemen van doorgroeimogelijkheden en mogelijke functies is ook aantrekkelijk, omdat dit vaak belangrijke overwegingen zijn voor kandidaten.


Volgende maand hoop ik jullie weer wat nieuwe berichten te kunnen laten delen.


Groetjes

Jay


26 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page