top of page

De 10 beste banen boven "JAN Modaal" in 2023


Vacaturesite Indeed deed onderzoek op basis van drie verschillende factoren. Welke banen waren er tussen 2019 en 2022 het meest in opmars? Waar verdien je minimaal een modaal salaris – dus minstens 38.400 euro per jaar? En in welk vakgebied heb je de mogelijkheid om remote te werken?


  1. Assistent accountant: jaarsalaris 40.000 euro. Linkedin Assistent Accountant In deze rol controleer je jaarrekeningen en stel je deze ook samen. Ook bereid je bijvoorbeeld fiscale aangiften voor.

  2. Business analist: jaarsalaris 57.600 euro: Linkedin Business Analist Als bedrijfsanalist snap je wat de behoeftes zijn van het bedrijf én begrijp je ook hoe je die kunt vervullen. Je dagen zijn gevuld met de ontwikkeling van nieuwe strategieën en je bent spelverdeler tussen de top van het bedrijf en de andere medewerkers.

  3. Product owner jaarsalaris 70.000 euro: Linkedin product owner De doorontwikkeling van een product of dienst is essentieel. Als Product owner houd je jezelf dan ook bezig met de ontwikkeling van een dienst.

  4. Financieel controller: jaarsalaris 61.250 euro: Linkedin Financieel Controller In deze rol controleer je veelal het werk dat wordt verzet op de financiële afdeling van een organisatie. Hierin rapporteer je en geef je vervolgens advies.

  5. Programmamanager: jaarsalaris 69.000 euro; Linkedin Programmamanager In grote organisaties heb je meerdere projecten die samen een programma vormen. Als programmamanager zorg je ervoor dat alle projecten goed samen komen en passen in het gedefinieerde programma.

  6. Operationeel manager: jaarsalaris 67.500 euro; Linkedin Operationeel manager In deze rol houdt je je bezig om leiding te geven aan personeel in een organisatie. Dit kan een afdeling zijn of een groter gedeelte van een organisatie

  7. Cloud engineer: jaarsalaris 72.500 euro; Linkedin Cloud Engineer Dan echt een IT rol, De Cloud Engineer is momenteel enorm populair. of het nu gaat om migraties richting cloud of bestaande cloud omgevingen verbeteren. Deze rol is veelomvattend en op dit moment zijn er te weinig Cloud Engineers

  8. Data Engineer: jaarsalaris 75.000 euro; Linkedin Data Engineer Als Data Engineer zorg je voor het tevoorschijn toveren van allerlei bruikbare data. Al deze data moet behapbaar zijn en kunnen worden doorgegeven aan een Analist. Organisaties willen real time zien hoe ze ervoor staan, maar ook kunnen voorspellen hoe de toekomst, trends en bedreigingen zijn. Dit is allemaal gebaseerd op de Data die de Data Engineer naar voren krijgt.

  9. Back-end developer: jaarsalaris 60.000 - 70.000 euro; Linkedin Back-end Developer Java, dotnet, eigenlijk alles wat een developer kan bouwen is op dit moment super interessant. Dit kunnen applicaties, apps, ERPs etc. De vraag naar developers is het afgelopen 2 jaar met 100% gestegen.

  10. Security Engineers: 45.000- 70.000 euro; Linkedin Security Engineer: Deze doelgroep staat oorspronkelijk niet in deze top 10, maar als IT recruiter weet ik dat deze doelgroep enorm lastig is. Security is namelijk hot! Of het nu gaat om het SOC analisten of pentesters, Security Engineers of NOC specialisten. Er is een enorme run op security. Denk maar aan Ransomware of andere virussen. Ik voorspel dat deze doelgroep de komende jaren alleen maar belangrijker wordt!

Conclusie

Kies je dus een studie richting financieel of ICT dan zit je er de komende jaren warmpjes bij. En met de huidige energieprijzen, wil dat wat zeggen!


Groetjes


Djai

137 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page