top of page

Djai Recruitment doet aan talentpooling

Talentpooling. Daar geloven we heilig in!


Organisaties zouden veel baat hebben wanneer ze een talentenpool creëren, waarin ze in contact blijven met potentiële medewerkers voor de toekomst. In de huidige markt worden kandidaten overspoeld met (in)mails van Recruiters. Soms wel 10 (in)mails per dag. probeer dan maar eens op te vallen. Geloof me, dat is niet makkelijk en zeker niet voor een Recruiter!


Voorbeeld hoe het anders kan:

Stel je voor: Je ontvangt vandaag een bericht van een Directeur, Teamleider of Professional (D.T.P.) van een enorm toffe organisatie met de perfecte vacature.
In dit berichtje wordt persoonlijk naar jou geschreven dat hij/zij enorm enthousiast is over jouw profiel en heel graag in contact met je komt, een overeenkomst ziet tussen de functie, het team en jouw profiel.


De clue zit hem in de afzender. Wanneer een Recruiter dit zelfde maitje verstuurd ontvangt de Recruiter minder response, dan wanneer de D.T.P. dit doet


Naast het feit dat zo'n berichtje enorm vleiend is wordt de kans dat een kandidaat reageert op het bericht van de directeur, teamleider of professional (D.T.P.) t.o.v. een recruiter bijna 2 keer zo groot. (1,8x). (Dus wanneer een Recruiter 50 berichten naar kandidaten stuurt en daarin zouden 15 kandiaten reageren, dan ligt dit voor de D.T.P. op 27 reacties)


Dit betekent overigens niet direct dat alle 27 kandidaten direct willen starten bij jouw organisatie, maar dit is het vertrekpunt van een succesvolle manier om talentpooling op te zetten. Meer weten? Neem gerust contact op.


Hieronder is een van de dienstverlening van Djai Recruitment kort uitgelegd.

Waarom Djai Recruitment?

Recruitment is na 15 jaar nog steeds het mooiste vak ter wereld! Persoonlijk raakt het me iedere keer als we mensen kunnen helpen aan die ene gave functie. Ook doet het me veel als we organisaties op weg kunnen helpen, naar een goed recruitmentproces of talentpool, zodat betere kandidaten, waarin de Cost per Hire beduidend lager ligt


Hoe doet Djai Recruitment dit?

Het is gaaf om te zien dat organisaties zien dat het ook anders kan en dat talentpooling werkt. Tot 2021 deed ik dit veelal zelf, maar door de aanhoudende vraag werk ik inmiddels enorm trots samen met Jay Trouerbach en Simone de Boer en helpen wij mooie organisaties met recruitmentvraagstukken


Wat doet Djai Recruitment?

Wij helpen organisaties met het creëren van een talentpool. Met onze kennis, ervaring en tools. Dit is vrijblijvend en al vanaf 4 uur per week.


Meer weten? Neem gerust eens contact op!


Gr Djai


06-34659678

46 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page