top of page

Djai Recruitment is 5 jaar!!

Hieperdepiep hoeraaa!

Eind Februari 2017.

Wintersport Mittenwald Duitsland. Na maanden wikken en wegen besloot ik om voor mijzelf te gaan beginnen. Geen idee waaraan ik begon, maar ik wist zeker dat het me ging lukken. Sterker nog, ik was er van overtuigd. Veel discussies, overleggen met mijn vrouw, uitzoekerij, pensioentje hier AOVeetje daar, maar wat ik vooral belangrijk vond is dat ik gewoon met recruitment en kandidaten bezig kon zijn. Recruitment is voor mij het mooiste vak ter wereld, waarin je voor mensen een rol mag vervullen in een heel belangrijk deel van iemands leven.. Werk..


Eind April was ik dan zo ver. Het was een week voor koningsdag en ik besloot mn Linkedin netwerk te vragen of ze mij konden helpen. 10 minuten later kreeg ik telefonisch de tip om contact te leggen en de volgende dag was het al duidelijk dat er een mogelijke opdracht bij Sogeti zou zijn. Een dag na koningsdag werd ik aangenomen en kon ik mijn droom achterna!


1 juni 2017 ben ik begonnen bij Sogeti als Interim Recruiter. Allereerst zou dit 3 maanden duren, maar de klik met Sogeti en vooral Chiel was er direct, waardoor de ene opdracht na de ander binnen Sogeti kwam en inmiddels 5 jaar bezig ben met Sogeti. Ik ben mij binnen Sogeti vooral gaan specialiseren in de voorkant van Recruitment. Ik heb mij veel ingezet om kandidaten aan tafel te krijgen, waarna mijn collega's de kandidaten spraken en verder het recruitmentproces in gingen. Na een tijdje begreep ik dat dit blijkbaar "Sourcing" was. Een term voor mij totaal nieuw :-D


Inmiddels ben ik 5 jaar verder en heb ik veel geleerd in Sourcing. Ook heb ik gezien dat Sourcing steeds belangrijker is geworden. De kunst om kandidaten aan tafel te krijgen is met de jaren steeds moeilijker geworden. Personeelstekort en het recruitment-"geweld" is met de jaren steeds heftiger geworden. Hoe val je op tussen al die (standaard)berichtjes van recruiters en hoe kun je sourcing leuk houden? Hoe krijg je iedereen mee in het sourcings verhaal en wat kan een interne organisatie eraan doen om beter te sourcen / betere resultaten te krijgen. Vragen die mij in ieder geval dagelijks bezighouden.


na 15 jaar recruitment leer ik nog iedere dag. Het vak verandert ook met de dag en wordt steeds complexer. Wat ik nu doe, zal over 15 jaar totaal veranderd zijn en dat is goed, dat moet ook om steeds weer nieuwe mensen te kunnen helpen. Stilstaan is geen optie. Ik ben totaal niet lenig (als een deur), maar flexibiliteit in recruitment is een must!


Bedankt voor het vertrouwen, het sparren, de mooie dagen, soms de ellendige dagen, de mooie verhalen en de kansen die ik gekregen heb! Op naar de volgende 5 jaren!

Lieve en warme groet,

Djai

27 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page