top of page

Haat naar de recruiter

Oké voorop gesteld. ik ben niet perfect, ik maak genoeg fouten, ik kan je een boek vol verhalen vertellen met de dingen die ik allemaal verkeerd gedaan heb tijdens mijn werk als recruiter. Verkeerde namen gespeld bij de benadering van kandidaten, Iemand niet op tijd gebeld, een verkeerde aanbieding gestuurd naar een kandidaat, en ga zo maar door... Ik ben er allemaal niet trots op en heb daarna zo goed als mogelijk mijn fouten hersteld.Wel heb ik het altijd met de intentie gedaan om mensen echt te helpen. Na 15 jaar recruitment vind ik mijn vak nog steeds het leukste vak ter wereld. Hoe mooi is het om mensen aan werk te helpen. Werk is een heel belangrijk onderdeel van je leven en als ik daar als recruiter een klein steentje aan heb bij mogen dragen, dan doet dat persoonlijk veel met mij en ben ik oprecht enorm blij voor diegene!


Naast dat dit in mijn ogen heel normaal is, is de haat naar recruiters groot en merk ik dat dagelijks in mijn werk. Nu de vraag naar personeel groot is, vergroot dit in mijn ogen ook de haat naar de recruiter. Helemaal in schaarse markten waarbij iemand misschien wel 5 keer per dag door een recruiter wordt benaderd. Allemaal hebben ze "de perfecte baan" en beloven ze gouden bergen. Ik kan mij voorstellen dat je geen zin hebt om deze allemaal te te beantwoorden. De meeste reacties zul je ontvangen via Linkedin en binnen Linkedin kun je ook instellen dat je niet meer wordt benaderd!


Korte uitleg hoe je dit moet doen:

  • Ga naar Linkedin

  • Klik op "ik" (bovenste lint bij je eigen hoofd :-))

  • instellingen en privacy

  • Bij communicatie stel je wie connectie met je mag maken (en wie niet) ook kun je hier instellen wie jou (IN)mails mogen sturen.

  • Succes!Deze week schrok ik van een mailwisseling van een collega met een kandidaat. In mijn ogen had mijn collega een net mailtje gestuurd naar iemand die "open to new opportunities" stond. De reacties die hij kreeg waren bot, onaardig, kortaf, waarna hij werd uitgescholden en uitgemaakt voor rotte vis. Nu maken we dit wel vaker mee, maar hoe heftig deze bewuste man tekeer ging was niet oké. Zeker niet omdat deze man zelf aangaf open te staan voor een nieuwe baan.


Mijn oproep dus aan de recruiters: Doe zorgvuldig je functie, maar doe dit ook met volle overgave en met de intentie om iemand zo goed mogelijk te helpen. Een verandering van baan is een enorme levensverandering voor iemand. stap hier niet zo maar over heen en ga naast een kandidaat staan i.p.v tegenover.

Check ook even de recruitercode als je het allemaal even niet meer weet: https://recruitercode.nl/


Mijn oproep aan alle recruitment haters: #doeeensliefFijn weekend!


Groetjes


Djai

253 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page