top of page

Het "echte" verhaal naar kandidaten

Poe, Na jarenlang gestudeerd te hebben is dadelijk de vakantie voorbij en moet je opeens een "grote-mensen-beslissing" maken. Je wil natuurlijk die ene leuke vacature waar je achteraf geen spijt van krijgt. je wil je identificeren met het bedrijf en de mensen die werkzaam zijn.


Waar begin je en hoe krijg je de juiste informatie om die beslissing goed te kunnen maken. De meeste organisaties zijn zoals WC-eend en roepen heel hard.. "Wij van WC-eend adviseren WC-eend!". Een commercieel verhaal hoe goed en leuk het bedrijf is. Een oprecht verhaal van medewerkers die werken bij een organisatie kan dan uitkomst bieden.Tmrrw

Tmrrw is een app waarin studenten en beroepsprofessionals in korte video’s uitleggen wat hun studie of beroep inhoudt. Via tmrrw krijgt de gebruiker een beeld van alles wat er op de onderwijs- en banenmarkt mogelijk is. Hiermee helpt Tmrrw jongeren en omscholers bij de keuze rondom studie- en beroepen.


De kandidaat leest zich steeds meer in voordat een beslissing wordt genomen. Als je als organisatie hierop inspeelt en transparant bent wat de werkzaamheden zijn, hoe de cultuur is en wat je kunt verwachten in de functie wordt de drempel om de keuze te maken verlaagd en krijg je betere kandidaten die bewust de keuze maken om in jouw organisatie te werken.

Sogeti Jobcast

Onlangs zijn 2 Corporate IT recruiters binnen Sogeti ook begonnen met het meer naar buiten brengen van verhalen van medewerkers van Sogeti. Simone de Boer en Jannette Willemsen interviewen regelmatig interne medewerkers en dit "echte" verhaal delen zij dan via jobcasts op Spotify. De podcast series zijn te volgen via deze link. Enorm leuk om te beluisteren en geeft wat mij betreft meer informatie rondom wie Sogeti is als organisatie.Mijn advies is dat je zo "echt" mogelijk naar je kandidaat bent. Authenticiteit wordt beloond met kandidaten die zichzelf identificeren met jouw organisatie. Let op: Hierdoor verlies je aan de ene kant kandidaten, die geen match voelen met het echte verhaal, maar daarentegen win je kandidaten die beter passen bij jouw cultuur en vacature.


Groetjes

Djai


82 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント


bottom of page