top of page

Ik ben niet groen, ben ik aso?

Ik ben niet groen.. Ik ben niet zo bezig met de "energy transition" om zo veel mogelijk "sustainable" te zijn of nog beter "circulair".


Nadat er letterlijk iedere dag op het (jeugd)journaal een thema wordt besproken waarin het woord klimaatverandering voorbij komt, gaan mijn haren nog verder omhoog staan. Voor mijn gevoel worden we overspoeld door een groene zee, waarin ik het idee heb dat we langzamerhand worden gebrainwashed. We zijn iedere dag heel slecht bezig en als het zo doorgaat is er geen toekomst meer. We gaan er allemaal aan!


Maar ben ik dan niet groen? wil ik dan niet dat de aarde blijft bestaan? heb ik het dan zo slecht voor met onze jeugd. Ben ik die aso die alles en iedereen verpest. blijkbaar.. Ik vind van niet, maar voel wel al een hele tijd die druk om blijkbaar iets te doen.


Het inzamelen van oud papier, glas in de glasbak, zuinige CV ketel, minder voedselverspilling, niet elke dag meer vlees, minder vliegen, de droger minder gebruiken, Energiezuinige lampen vervangen, korter douchen, minder uitstotende vervoersmaatregelen. milieuheffingen en stickers, verzamel flesjes en blikjes, ik doe het allemaal, maar nog voelde het niet genoeg


Twee maanden geleden besloot ik dan ook maar om op zoek te gaan naar ideeën om mijn bedrijf en ik groen te laten zijn. Dat rotte gevoel en dat ik slecht ben voor het milieu was na alle bovenstaande maatregelingen nog steeds niet weg.


Ik ga al jaren bijna niet naar kantoor, zeker tijdens en na Corona rijd ik nog 1 a 2 keer per week. Ik print amper papier, drink niet uit papieren bekertjes, maar gebruik mokken, ik deel mijn werkplek met andere ondernemers. Ik produceer niets, heb geen afvalstoffen en met mijn energiezuinige laptop en mijn energiezuinige telefoon (puur onbewust gekocht) help ik iedere dag mensen aan werk en organisaties aan personeel. maar nog steeds voelt het allemaal niet genoeg


Vorige week zat ik wanhopig te zoeken om bomen te adopteren, kon ik "gewoon graven / just diggit" om kuilen te maken voor planten en tekende ik haast een petitie om voortaan naakt te lopen om productie van kleding uit te bannen. Daarna stond ik op het punt om de vieze soep eigenhandig in de zee te vermorzelen en wilde ik sloten kopen om mezelf aan de A12 vast te ketenen om te protesteren tegen klimaatopwarming.


Daarna werd ik wakker en dacht ik.. Zullen we gewoon weer even normaal doen en onszelf blijven verbeteren.


Wat mij betreft zit het in hele kleine dingetjes.

Zie je rommel pak het op en gooi het weg. plant wat groen in je tuin of balkon en denk 4 keer na voordat je weer iets materialistisch koopt. Als we dit allemaal doen, (EN DUS OOK BUITEN NEDERLAND) dan zou het misschien nog wel wat kunnen worden,


Groene groetjes


Djai

61 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page