top of page

Op zoek naar afgestudeerde WO-ers? ik zie door de sustainable bomen het circulaire bos niet meer..

De afgelopen tijd ben ik enorm hard bezig geweest met het zoeken naar WO kandidaten voor een traineeship. Na het benaderen van meer dan 1200 kandidaten in 3 maanden zijn mij een aantal zaken opgevallen:Afgestudeerde Master Studenten willen:

  1. Sustainable zijn. Verduurzaming is het hedendaagse toverwoord. Zij willen niet werken aan niet duurzame producten of dienstverlening.

  2. Impact maken. Een stempel kunnen drukken. Ze hebben immers hard gestudeerd en kunnen niet wachten om een (groene) footprint achter te laten.

  3. Geen Reistijd. Het liefst moet de functie op fietsafstand zijn,

  4. Hybride werken. Iedere dag naar kantoor is nonsens. Hybride is de norm en draagt bij aan een betere en groenere wereld.

  5. Niet Fulltime . 32 uur werken is meer dan genoegzodat er tijd is voor vrienden, socials etc.

  6. Flink verdienen. Ze weten dat er schaarste in de markt is en maken daar goed gebruik van.

  7. Een woning. Een vast contract is daarom essentieel om ze snel op weg te helpen.

Om het netjes te zeggen moest / moet ik aan bovenstaande opstelling van deze doelgroep enorm wennen. Ik heb mij de afgelopen maanden verbaasd en ben vaak met stomheid geslagen.


De tijd van "je mag blij zijn met een leuke baan" is geweest. De tijd van "laat eerst maar zien wat je kunt en daarna maak je vanzelf stappen" is niet meer. Als organisatie moet je aan een flink wensen lijstje voldoen voordat je aan de eisen van de WO kandidaat voldoet. Voldoe je aan 1 of 2 eisen niet, dan kun je het wel vergeten.


Maar het is wat het is. Net zoals de aandelen-markt heeft ook de arbeidsmarkt altijd gelijk. Je kunt hier boos over worden, je verzetten of aan irriteren. (En geloof me, dat heb ik ook stiekem gedaan.) Je kunt het maar beter accepteren en wanneer dit niet voor jouw organisatie werkt, je richten op een andere doelgroep.


Inmiddels hebben we flink wat kandidaten op gesprek. Ze zijn enorm enthousiast en hebben zin in de uitdaging, ze willen direct in gesprek en komen graag zo snel mogelijk in contact. Ze willen met hun voeten in de modder en zijn bereid mee te denken en zich te laten zien.


Ze hebben alleen 1 ding NIET.. en dat is een WO opleiding.....


Fijne dag


Groetjes


Djai13 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page