top of page

Persoonlijke groei en ervaringen in IT-recruitment bij Djai Recruitment

(Door Jay Trouerbach)


2023, wat een jaar! Het jaar is werkelijkwaar omgevlogen. Voor mijn gevoel zaten we vorige week nog aan de paaseitjes, en nu al aan de kerststol.


Ik ben Jay en ik wil graag mijn avonturen van het afgelopen jaar bij Djai Recruitment met jullie delen. Het was een uitdagend maar buitengewoon leerzaam jaar, vooral omdat ik stap voor stap de wereld van IT-recruitment aan het verkennen ben. Dat betekent voor mij een voortdurende afwisseling tussen verschillende profielen, niet alleen qua zoekopdrachten, maar ook wat betreft de specifieke inhoud van die profielen. Het valt op hoe twee bedrijven hetzelfde profiel een naam kunnen geven, maar de bijbehorende taken volledig verschillend kunnen zijn.
"Structuur" is my middle name

Het afgelopen jaar heb ik grote vooruitgang geboekt op het gebied van structuur. Van nature ben ik niet erg gestructureerd en ik heb een afkeer van het maken van plannen. Dit kwam vooral doordat dingen bijna nooit volgens plan verliepen, vooral vanwege mijn eigen gebrek aan structuur. Hoewel er nog ruimte is voor verbetering, heb ik het afgelopen jaar zeker een werkwijze ontdekt die goed bij me past.


Ik geniet er bijvoorbeeld van om 's ochtends profielen te doorzoeken en deze 's middags te benaderen. Ook geef ik de voorkeur aan telefonische gesprekken met kandidaten in de middag, omdat ik dan al stevig in mijn "werkmodus" zit en de tijd heb om hier dieper op in te gaan. Ondanks dat mijn natuurlijke neiging naar chaos nog steeds aanwezig is, heb ik geleerd hoe ik dit in mijn voordeel kan gebruiken en een zekere mate van structuur in mijn dag kan integreren. Het blijft een leerproces, maar het geeft me voldoening om te zien hoe ik mezelf hierin heb weten te ontwikkelen gedurende het afgelopen jaar.


Zelfvertrouwen

Persoonlijk denk ik dat mijn grootste stap is geweest dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen in wat ik doe en durf ik achter mijn prestaties te staan. Normaal gesproken vind ik het lastig om mezelf goed te presenteren of ben ik wat bescheiden, maar ik merk dat naarmate ik meer zelfvertrouwen krijg in mijn werk, het vaak verloopt zoals ik had gehoopt.


Ik ben trots om dit met jullie te delen en ik kijk ernaar uit nog vele jaren actief te zijn in dit prachtige vakgebied Recruitment!


Maar nu ga ik eerst met een rotgang genieten van een prachtige vakantie richting Noorwegen!


Tot volgend jaar.


Groetjes


Jay

17 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page