top of page

Videoberichten sturen met LOOM (Review)

Afgelopen Maart/april merkte ik het. Het continue alleen maar tekstberichten sturen naar Javanen werkte niet goed meer. Hoe persoonlijk ik ze ook maakte, ik merkte vooral totaaaal geen response. Via een collega kwam ik aanraking met het maken van videoberichten met de gratis tool LOOM.


Ik besloot hiermee een pilot te draaien om te zien wat uitkomsten waren en of het zin had om hier een vervolg aan te geven. In een maand tijd en 131 berichtjes verder kon ik de balans een opmaken:


Resultaat Videoberichten sturen naar Java Developers

Zoals je hier ziet zijn dit de kwantitatieve aantallen van videoberichten via Loom. Loom laat ook zien welke mensen het bericht hebben bekeken en of ze het bericht volledig hebben afgekeken.


Je ziet dus van de 131 videobrerichten, hebben 44 unieke javanen de video bekeken. Wat me hierin opviel is dat je de video niet te lang moet maken en met iemand die lang van stof is (zoals ik), is dat best een uitdaging. De intentie om mijn videoberichten korter dan 2 minuten te laten duren is vaak gelukt. Het verrassende is dat 95% de video helemaal afkeek. (bizar, dat iemand 2 minuten naar mijn kop wil kijken). Van die 44 videoberichten zijn er 19 enorm leuke reacties gekomen. Alle 19 namelijk vertelde ze me dat ze de video gaaf vonden, uniek vonden, en persoonlijk vonden. Voor mijn gevoel was ik niet persoonlijker dan in mijn inmails, maar blijkbaar zorgt dit er wel voor dat men reageert. Met uiteindelijk een responserate van 14,5% vind ik de videoberichten teleurstellend. Als je echter kijkt naar de kwaliteit van de reacties ben ik blij verrast!

Easter Egg VS hiring bericht.

Binnen Sogeti werd de easter egg challenge georganiseerd en hierin besloot ik de Hiring berichten (dus berichten om mensen enthousiast te maken voor een functie) af te wisselen met de vraag of ze mee wilde doen met de easter egg challenge. Een gave java code challenge, waarbij je op een zo creatief mogelijke manier een paasei moest versieren. Niet met pritstiften o.i.d, maar met Java code.


Vooraf had ik de conclusie al getrokken dat ik meer reacties zou krijgen o.b.v. de Easter Egg Challenge dan reacties rondom een een hiring bericht. Achteraf bleek dit eigenlijk niet te kloppen. Momenteel (Juli 2021) ontvang ik nog steeds reacties op mijn video's van een paar maanden terug en de easter egg actie is allang verlopen, waardoor die javanen niet meer reageren. De 14,5% responserate van april 2021 is inmiddels richting de 22% aan het kruipen en ik merk dat de drempel om mij nogmaals te benaderen is verlaagd. Ik vermoed dat dit te maken heeft met dat ze mn hoofd al "kennen", waardoor dat drempeltje misschien ook is weggenomen.


Bijgaand een document met wat reacties van java developers. Alle namen zijn om privacy redenen eruit gehaald, maar wel leuk om te bekijken.


9 leukste reacties obv videoberichten
.pdf
Download PDF • 151KB

Conclusie:

De Java markt zit op slot en dat vraagt om een andere aanpak. De gemiddelde Javaan wordt kapot gespamd en veelal door nietszeggende, onpersoonlijke tekstberichten. Door al dat geweld is jouw persoonlijke bericht hier vaak de dupe van.


Deze pilot is voor mij deels geslaagd. Enerzijds vind ik het aantal reacties op de korte termijn niet heel hoog. Developers lezen alsnog weinig mijn persoonlijke bericht en zien niet in dat ik er veel moeite voor gedaan heb. Anderzijds de developers die ze wel lezen reageren direct en allemaal enthousiast. (zie de bijlage)


Ook had ik het gevoel dat ik meer met de doelgroep bezig was, alsof je echt in gesprek bent met ze. (Terwijl ik eigenlijk maar zielig tegen een schermpje aan het praten ben.)


Hou er wel rekening mee dat je per filmpje ongeveer 5 minuten bezig bent om te versturen. Waarbij ik in het begin ongeveer 23x per filmpje opnieuw moest opnemen werd dit later automatisisme. Ook de angst om voor een camera "je ding" te doen is iets waar je overheen moet.


Het fijne van thuiswerken is dat je af en toe in je T-shirtje, ongeschoren aan het werk bent. Als je jezelf filmt is het toch wel goed om er een klein beetje verzorgd uit te zien. Ook schreeuwende kids, klussende buren en loslopende katten zijn geen goede combinatie wanneer je filmt.


Vragen? neem gerust contact met me op!


Groetjes

Djai


20 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page