top of page

Welke Linkedinberichtjes stuur je (niet) naar kandidaten.

Door Jay Trouerbach


"Hallo! Ik ben Jay, een 20-jarige Junior Recruiter die in het prachtige Leiderdorp, gelegen in Zuid-Holland, woont. Ik ben nu bijna 3 jaar actief in het recruitment vak en werk gedurende deze periode bij Djai Recruitment. Ik ben hier misschien niet degene met de meeste ervaring, maar toch ontvang ik de meeste LinkedIn berichten in mijn inbox per maand.

Dus vandaag besloot ik eens te gaan tellen, en wat blijkt? In de afgelopen maand heb ik maar liefst 19 berichten in mijn inbox ontvangen. Ja, je hoort het goed, 19! Hieruit maak ik op dat er ten eerste veel vacatures op het gebied van recruitment openstaan. Ten tweede is er een aanzienlijk verschil tussen goede en slechte berichten die ik te lezen krijg. Om eerlijk te zijn heb ik van de 19 berichten er geen 1 gezien die direct tot de verbeelding spreekt. Dit zorgt ervoor dat ik nog kritischer kijk naar mijn eigen LinkedIn berichtjes. Hierin probeer ik altijd de link te maken tussen de vacature die ik heb. De organisaties waarvoor ik werf en de kandidaat die in aanschrijf.


Hierbij wat voorbeelden die ik onlangs gekregen heb.


Hieronder 5 willekeurige berichtjes van recruiters

De omgekeerde wereld

Deze manier van benaderen vond ik op zich wel grappig. Zijn omgekeerde methode zorgde er in ieder geval voor dat ik een glimlach op mijn gezicht kreeg. Wanneer je dieper naar het berichtje kijkt zie je wel dat er weinig tijd in geïnvesteerd is. Zo is hij alleen maar bezig met zijn verhaal en maakt geen link naar mijn profiel. Dit berichtje zou je naar 600 profielen in 1 uur kunnen sturen.

Euhh ik ben recruiter

Ook word ik vaak benaderd door recruiters die denken dat ik heel iemand anders ben. De link die zij zien ontbreekt mij compleet. Zo word ik in bijgaand berichtje benaderd voor de rol van Sales Consultant of Relatie manager. Ook moet ik het liefst gelijk mijn telefoonnummer doorsturen... Ik denk dat ik even oversla..Geen gespreid bedje, maar een snoepwinkel van ellende

Dit gevoel bekroop mij direct bij het lezen van dit berichtje. Wel zie je duidelijk dat ze de combinatie maakt tussen mij, de functie, en mijn werkervaring. Dit vind ik goed. Ik houd van uitdagingen, maar het gevoel bekruipt me dat het een zooitje is bij deze club.
Lekker persoonlijk?

Er staat niets over de organisatie, niets over hetgeen deze recruiter zoekt, niets over mijn profiel, niets wat mij triggert om een berichtje te sturen. Ook dit berichtje kun je naar 600 kandidaten in 1 uur sturen.

Lekker kort en ook niet krachtig

Deze persoon had duidelijk heel veel tijd en wilde zich goed inlezen in mijn profiel. Je ziet ook duidelijk de link tussen mijn profiel en hetgeen hij zoekt. Dusss..


Ik houd mijn LinkedIn in de gaten. Het lijkt mij leuk om volgende maand weer een update over de maand november te sturen.


Groetjes


Jay

83 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page