top of page

Onze 8 Recruitmentstappen?

Door Djai van Nieuwenhoven


Poe, alweer 17 jaar aan de slag. Na veel vallen en opstaan heb je een bepaalde manier van werken gevonden. Een manier van werken, dat je goed ligt en waarmee je ook succesvol bent. Inmiddels doe ik veel zaken op de automatische piloot. Sommige werkzaamheden doe je gewoon, omdat je gewend bent om dit zo te doen.


Herkenbaar?


Als men mij vraagt waarom het mij wel lukt om bepaalde recruitmentproblemen op te lossen, dan kom ik vaak niet verder dan, "ja, gewoon, door mn ervaring denk ik".


Op een druiligerige dag besloot ik toch eens na te denken over de processen die ik eigenlijk altijd doe. Waarom werk ik op een bepaalde manier en wat zorgt er nu voor dat ik vaak succesvol ben.


"Met onze 8 recruitment stappen zorgen wij voor groei & continuïteit bij organisaties"

Zo gestructureerd als ik ben (ahum) besloot ik allereerst mijn sourcingswerkzaamheden op te schrijven. Deze uit te tekenen en te zien welke processen er allemaal voorbij komen bij het sourcingsproces.


In dit proces, wat overigens best een flinke klus is, besloot ik alle werkzaamheden onder te brengen in 8 stappen. Deze 8 stappen vormen de basis en het fundament van succesvolle sourcing. Zonder deze stappen, zul je in mijn optiek, niet consequent succesvol kunnen zijn.


Heilige graal

Dit betekent overigens niet dat ik de heilige graal gevonden heb. Het kan dus voorkomen dat je deze 8 stappen zonder succes doorloopt. Ik denk dat we op deze manier zo'n 80% van alle vacatures goed kunnen invullen. Schaarste in kandidaten, doelgroepen die niet via de reguliere kanalen te vinden zijn zorgen voor de 20% die minder goed te vinden zijn.


Zwaartepunt

Wat mij betreft ligt het zwaartepunt niet zo zeer bij de benadering van kandidaten. Het zwaartepunt ligt meer bij de voorbereiding van de zoektocht naar personeel. Het goed inventariseren, uit en -doorvragen bij jouw stakeholders zijn de belangrijkste stappen om succesvol te zijn.


Besteedt dus veel tijd aan de voorbereiding, dan ben je minder tijd kwijt in de zoektocht en kun je de schaarse kandidaten enorm veel vertellen over de rol en mogelijkheden bij de organisatie


Binnenkort gaan we stap voor stap in op de 8 fases en hoe wij (Gijs, Jay en ik) denken het anders / beter te doen dan andere recruitmentcollega's


Een kleine voorproefje kun je alvast hier vinden:


Mocht je al vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij ons:


Groetjes


Djai van Nieuwenhoven56 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page