top of page

Review - Social Talent | Talent Sourcing Specialist (Black Belt)

Door Jay Trouerbach

Momenteel ben ik bezig met de certificering talent sourcing specialist, waarbij ik mijn black belt op het vakgebied van Recruitment kan behalen. Op dit moment zit ik op 65% van de cursus en zal ik jullie meenemen in mijn bevindingen.

Tijdens de start van de cursus was ik al een jaar aan de slag als sourcer, hierdoor wist ik het een en ander over boolean search en het sturen van standaard berichten. In het begin van de cursus krijg je te maken met de verschillende operators zoals “AND”, “OR” en “NOT”. (zie ook de post van Djai) Leuk om weer gehoord te hebben, maar daardoor wel minder relevant voor mij. Wel besef ik mij dat dit voor de echte beginner enorm belangrijk is om te leren.

Daarnaast wordt er veel gesproken over de gratis versie van LinkedIn, dit is op dit moment niet relevant voor mij aangezien ik in het bezit ben van een recruiter seat. Wel zal er in de toekomst een periode komen waarin ik waarschijnlijk geen toegang heb tot een recruiter seat, waardoor het zoeken via de gratis methode interessant kan zijn.


Ook komen diverse onderwerpen aan het licht. Zoals het onderwerp op welke berichten mensen sneller reageren, of op welk apparaat de meeste berichtjes gelezen worden die je verstuurt via LinkedIn, telefonische interviews met een kandidaat + een handige stappenplan die je hierbij kunt gebruiken. Al met al goede eerste stappen die je leert als recruiter.

Socialtalent is van origine een organisatie gevestigd in Ierland. De filmpjes zijn dus allemaal Engelstalig. Daardoor zijn sommige woorden nodig om even te Googelen :-D. Een fijn aspect van de filmpjes is dat ze steeds door andere trainers worden uitgelegd. Hierdoor zit er veel variatie in de stem, de manier van uitleg en uiteraard de stof. Wel praten sommige trainers met een accent, waardoor het soms onverstaanbaar is als nuchtere Nederlander “with stonekolen” Engels.


Ook zijn sommige trainingen totaal niet relevant. Wel word je verplicht om deze af te kijken. Even doorspoelen naar het volgende filmpje is dus niet mogelijk.

Het fijne van de filmpjes is dat na de verschillende onderwerpen er elke keer een quiz is. Hierbij krijg je een aantal punten voor het aantal goed beantwoorde vragen. Dit is fijn, zodat je kan achterhalen of je de kennis echt binnen gekregen hebt. De app is ook makkelijk, je komt direct na het inloggen in het home portaal en kan gelijk beginnen met het volgende filmpje.


Conclusie

Welk cijfer geef je het:

De pluspunten:

  • Socialtalent neemt de tijd voor de onderwerpen.

  • Na elk onderwerp is er een Quiz.

  • De app is makkelijk voor jong & oud.

  • Quiz laat goede en foute antwoorden zien.

  • Leggen het sourcen van top tot teen uit.

  • Niet alleen LinkedIn, maar ook google, Indeed etc…

De minpunten:

  • Soms onderwerpen die minder relevant zijn.

  • Blijven soms lang doorgaan op een onderwerp.

  • Je kunt de filmpjes niet doorspoelen.

  • Sommige mensen hebben een onverstaanbaar accent.


Al met al een echte aanrader voor mensen die gaan beginnen of net begonnen zijn in het vakgebied van recruitment / sourcen. Vol enthousiasme ga ik weer weer door met de cursus. Mocht je vragen hebben laat het me vooral weten!


Groetjes


Jay

Sourcer voor Djai Recruitment

33 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page